Werken bij Grand Café Fire

Ben je op zoek naar een (bij)baan? Kom vlammen in ons vernieuwde Grand Café in hartje centrum Leeuwarden!

We zijn altijd op zoek naar mensen die ons gezellige team komen versterken. Je kunt daarom altijd solliciteren bij Fire. En werken bij ons kun je perfect combineren met je studie, want je werktijden en -dagen zijn altijd in overleg.

Open vacatures

Momenteel zijn we onder andere op zoek naar een event manager en een medewerker voor onze facilitaire & technische dienst.

Vacature Event Manager
Vacature zelfstandig werkend kok
Vacature Facilitaire & Technische dienst

Altijd op zoek naar jou

Daarnaast kun je bij ons altijd solliciteren om ons team te versterken in de bediening, keuken of achter de bar. Wel of geen ervaring, samen vinden we de functie die bij jou past. Bekijk de functieomschrijvingen en stuur je reactie eenvoudig op via het sollicitatieformulier. We nemen daarna contact met je op om een gesprek in te plannen.

Functieomschrijvingen

Jouw nieuwe werkplek

Grand Café Fire is gevestigd in de historische voormalige brandweerkazerne van Leeuwarden. Begin 2020 is er een gloednieuwe keuken geïnstalleerd, waardoor jij gebruik kunt maken van de nieuwste apparatuur. Binnen Grand Café Fire ben je onderdeel van ons enthousiaste team waarmee we samen gaan voor service op topniveau.

In onze keuken ben je niet alleen werkzaam voor Grand Café Fire maar ook voor het naastgelegen Boutique Hotel Catshuis. Dit kleinschalige maar luxe boutique hotel beschikt over vijf kamers en is daarnaast een populaire locatie voor trouwerijen, feesten en vergaderingen.

Functie omschrijving

Als zelfstandig werkend kok werk je samen met onze chef, Peter Zijlstra, en je andere collega’s bij de dagelijkse werkzaamheden in de keuken. Je bent in staat om zelfstandig te werken in de warme of koude kant van de keuken. Hier bereid je gerechten voor lunch, diner, groepsreserveringen, bruiloften en private dining. Je bent hierbij verantwoordelijk voor de kwaliteit en optimale presentatie van de gerechten.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

  • Voorbereiden van verse ingrediënten
  • Aannemen, controleren en bereiden van bestellingen
  • Het schoonhouden van je werkplek en apparatuur
  • Het zorgen voor voldoende mise-en-place

Gevraagde competenties

We zoeken een zelfstandig werkend kok die in staat is om zijn/haar eigen werkzaamheden uit te voeren binnen ons gedreven team. Daarom ben je communicatief, collegiaal en gestructureerd. Daarnaast heb je natuurlijk voldoende aantoonbare kennis en/of ervaring om je functie uit te voeren.

We vragen:

  • Aantoonbare kennis / ervaring
  • Dat je vaardig om kunt gaan met materialen en apparatuur
  • Zelfstandigheid
  • Gevoel voor presentatie, dosering en uitstraling van gerechten

Wat bieden we jou

Bij ons krijg je een plek in een gezellig en gedreven horecateam. Deze functie is zowel fulltime als parttime beschikbaar, je werkuren zijn dus in overleg. Wel spreken we een gemiddeld aantal uur per week af.

Verder mag je verwachten: 

  • Marktconform salaris
  • Fooi
  • Reiskostenvergoeding
  • Wisselende weekenddagen vrij
  • Werken in een gloednieuwe keuken

Jouw rol

Als event manager ben je verantwoordelijk voor alles wat het verblijf voor de gasten onvergetelijk maakt. Met veel enthousiasme houd jij je bezig met alle facetten van de organisatie. Je zorgt ervoor dat evenementen van A tot Z helemaal zijn gepland, georganiseerd en goed uitgevoerd. Je geeft leiding aan het team en inspireert de medewerkers om op- en top gastheer/gastvrouw te zijn, iedere dag weer.

De unieke combinatie van Boutique Hotel Catshuis, Grand Café Fire en het terras weet je optimaal te benutten. Daarnaast werk je intensief samen met de floormanagers van het Grand Café.

Jouw werkplek

In mei 2018 is het unieke Boutique Hotel Catshuis geopend. Aan de gracht in hartje Leeuwarden weten de vele gasten dit nieuwe hotel met vijf intieme kamers inmiddels te vinden. Dit geldt ook voor de zalen die gebruikt worden voor onder andere; bedrijfsfeesten, bruiloften en vergaderingen. Het hotel is letterlijk onlosmakelijk verbonden met Grand Café Fire. De combinatie maakt de sfeer uniek en ontspannen. Het mooiste terras van Leeuwarden maakt het plaatje compleet.

Wat vragen we van Jou?

  • Minimaal hbo-werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een opleiding aan de Hogere Hotelschool en de opleiding Leisure & Events Management. Maar het állerbelangrijkste is dat je leidinggevende ervaring hebt in de horeca.
  • Dat je resultaat gericht bent en een duidelijke koers weet uit te zetten, zodat we iedere dag beter worden.
  • Flexibel, want werken in het weekend, de vroege ochtend, late avond of lange dagen maken hoort nou eenmaal bij dit vak.
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. Kennis van Duits en Engels is een pre, maar het zou mooi zijn als je in ieder geval één van deze talen goed spreekt.

Wat bieden wij jou?

  • Salariëring conform ervaring en opleiding.
  • Een parttime of voltijd-dienstverband voor bepaald tijd, waarbij we de intentie hebben om bij goed functioneren het contract te verlengen naar onbepaalde tijd. In overleg is het mogelijk of je parttime of voltijd zou willen werken.
  • Een zeer inspirerende werkplek, waarin je als pionier aan de slag mag en samen met de eigenaar nog meer inhoud aan gastheerschap gaat geven.
  • Ruimte voor initiatief, jouw inbreng is belangrijk voor ons!

Jouw rol

Als medewerker facilitaire en technische dienst ben je hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de schoonmaak en het afsluiten en opstarten van de keuken. Denk aan het schoonmaken van de werkomgeving, uitpakken van leveringen, assisteren bij opslag, afwassen van gereedschappen, hulpmiddelen en overig vaatwerk en het verzamelen en afvoeren van keukenafval. Daarnaast assisteer je ook bij het klaarzetten en opruimen van de ruimtes, zoals een vergaderzaal klaar zetten of de opstelling voor een bruiloft.

Jouw werkplek

Grand Café Fire is gelegen in hartje centrum Leeuwarden. Fire kenmerkt zijn naam doordat deze is gevestigd in de voormalige brandweerkazerne en beschikt over de nodige historie. Naast het Grand Café is Boutique Hotel Catshuis gevestigd. Het hotel is letterlijk onlosmakelijk verbonden met Grand Café. De combinatie maakt de sfeer uniek en ontspannen. Het mooiste terras van Leeuwarden maakt het plaatje compleet.

Wat vragen wij van jou?

  • Een opleiding op mbo-niveau 2.
    • Flexibele instelling, want soms moet je kunnen schakelen tussen verschillende werkzaamheden.
    • Bereid om alles aan te pakken en je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen werk.

Wat bieden wij?

  • Wij bieden een aantrekkelijk salaris binnen de horeca-cao.
  • Variabele werktijden voor bepaalde tijd. Met uitzicht op een vast contract.
  • Een zeer inspirerende werkplek, op een unieke horeca locatie.
  • Doorgroei mogelijkheden binnen de organisatie
  • Ruimte voor initiatief, jouw inbreng is belangrijk voor ons.

KEUKENHULP

Wij zoeken stoere jongens of meiden die ons komen helpen om de (spoel-)keuken spik en span te houden. Alleen en samen met je collega’s zorg je ervoor dat de afwas gedaan wordt, de keuken op orde blijft en draag je zorg voor alle overige schoonmaakwerkzaamheden. Jouw inzet is een onmisbare schakel tussen de keuken en het café. Als afwasser ben jij namelijk een onmisbare kracht in de keuken!

Taken:

  • Zorgdragen voor de schone vaat
  • Zorgdragen voor een geordende werkplek
  • Handhaven van de hygiëne in en om de keuken
  • Assisteren bij voorbereidende keukenwerkzaamheden
  • Assisteren tijdens lunch en diner

 Wat wij van jou verwachten:

  • Ervaring is niet noodzakelijk
  • Jij hebt een enthousiaste, gemotiveerde en proactieve houding.
  • Flexibel
  • Stressbestendig
  • Jij deinst er niet voor terug om af en toe hard te moeten werken.
  • Oog voor detail en kwaliteit
  • Doorzetter

Wat jij van ons kunt verwachten:

  • Een baan in ons gezellige familiebedrijf.
  • Een salaris conform de Horeca CAO, naar leeftijd en functie ingedeeld.
  • Doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf.
  • Een intern trainingsprogramma.
  • Werktijden in overleg, samen kijken we ernaar wanneer het jou het beste schikt om te werken.

Functieschaal en beloning:

De functie van Afwashulp wordt ingedeeld volgens de Referentiefuncties Horeca in schaal I. Bij goed functioneren zijn er mogelijkheden om door te groeien.

Solliciteren kan vanaf 15 jaar.

Heb jij ook zin om ons keukenteam te komen versterken, solliciteer dan nu!

RUNNER

De runner is de eerste stap binnen ons bedrijf. Als runner ligt jouw primaire verantwoordelijkheid bij het uitserveren van de dranken, maar jij bent ook zeer gastgericht. Jij komt in contact met alle gasten en draagt mede bij aan onze visie: “Gasten moeten zich welkom voelen”. Daarnaast ondersteun jij de wijklopers en de barman in hun werkzaamheden om een zo goed mogelijke ervaring voor de gast te garanderen.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Uitserveren van dranken
  • Verwelkomen en begroeten van alle gasten
  • Controle van de barbonnen, op volledig en kwaliteit (bijv. schone glazen)
  • Ondersteunen van de wijklopers
  • Ondersteunen van de barman
  • Schoonhouden van jouw werkplek

Competenties:

  • Ervaring is niet noodzakelijk
  • Gastgericht
  • Communicatief
  • Flexibel
  • Samenwerken in een team
  • Proactief
  • Vaardig met het lopen van een dienblad
  • Oog voor detail en kwaliteit
  • Doorzetter

Functieschaal en beloning:

De functie van Runner wordt ingedeeld volgens de Referentiefuncties Horeca in schaal I. Bij goed functioneren zijn er mogelijkheden om door te groeien.

Solliciteren kan vanaf 15 jaar.

Zie jij jezelf al werken in ons familie bedrijf? Solliciteer dan nu!

MEDEWERKER BEDIENING

De functie wijkloper is de derde stap binnen het bedrijf. Als wijkloper ben jij het gezicht van het bedrijf. Jij verwelkomt de gast en staat gedurende het gehele bezoek voor hen klaar. Van het opnemen van de bestellingen tot het afrekenen en vertrek van de gasten in jouw wijk. Je kunt gasten informeren en adviseren in hun keuzes. Het verkopen van een duurdere fles wijn of dat gebakje bij de koffie. Tussendoor maak je ook nog even tijd om een praatje te maken. Alles om de gast een welkom en thuis gevoel te geven.

Wat wij van jou verwachten:

  • Jij zet gastvrijheid op de eerste plaats.
  • Jij hebt een enthousiaste, gemotiveerde en proactieve houding.
  • Jij bent flexibel is en vindt het geen probleem om zowel doordeweeks als in het weekend te werken.
  • Ervaring in vergelijkbare horeca is een pré.
  • Jij deinst er niet voor terug om af en toe hard te moeten werken.

Wat jij van ons kunt verwachten:

  • Een baan in ons gezellige familiebedrijf.
  • Een salaris conform de Horeca CAO, naar leeftijd en functie ingedeeld.
  • Doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf.
  • Een intern trainingsprogramma.
  • Werktijden in overleg, samen kijken we ernaar wanneer het jou het beste schikt om te werken.

Functieschaal en beloning:

De functie van Wijkloper wordt ingedeeld volgens de Referentiefuncties Horeca in schaal III. Bij goed functioneren zijn er mogelijkheden om door te groeien.

Solliciteren kan vanaf 16 jaar.

Soort dienstverband: Parttime / Fulltime

Zie jij jezelf al werken in ons familie bedrijf? Solliciteer dan nu!

BARTENDER

Uiteraard ben jij verantwoordelijk voor het verzorgen van de drankjes voor onze gasten. Van stress heb jij nog nooit gehoord en jij houdt het hoofd koel, hoe druk het ook is. Passie voor de horeca en een uitgebreide productkennis helpen jou hierbij. Jij draagt ook zorg voor een goede voorbereiding ’s ochtends of het afsluiten van de bar ’s avonds.

Maar dat is lang niet alles… Wanneer gasten de deur binnenstappen, ben jij hét eerste gezicht voor de gast. Een gastvrije en enthousiaste houding is dan ook een pré. Daarnaast fungeer jij tevens als de rechterhand van de floormanager. Dit doe jij onder andere door collega’s te helpen aansturen, mee te denken met het proces, het samenstellen van de menukaart en het opmaken van de kassa.

Samen met onze toppers uit de bediening zorg je ervoor dat onze gasten het perfecte bezoek beleven!

Wat wij van jou verwachten:

  • Je hebt ruime ervaring achter de bar en met de daarbij behorende efficiëntie en routine.
  • Je hebt passie voor de horeca en kennis van wijnen en bieren.
  • Je bent zeer stressbestendig en houdt het hoofd altijd koel en straalt dit ook uit naar de gasten en je collega’s.
  • Je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je bent flexibel en breed inzetbaar.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Wat wij jou bieden:

  • Een baan in ons familiebedrijf.
  • Een salaris conform Horeca CAO, met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf
  • Werktijden in overleg, samen kijken we ernaar wanneer het jou het beste schikt om te werken.

Solliciteren kan vanaf 21 jaar.

Soort dienstverband: Parttime / Fulltime

Zie jij jezelf al werken in ons familie bedrijf? Solliciteer dan nu!

LEERLING/STAGE BEDIENING

Lijkt het jou ook zo leuk om in de horeca te werken? Volg je daarnaast ook nog eens een horeca-opleiding en ben je op zoek naar een stageplek in de bediening?

Wij zijn een erkend leerbedrijf met gecertificeerde leermeesters, die jou begeleiden om een echte horecatopper te worden.

Taken:

  • Opnemen van bestellingen
  • Serveren van drankjes en gerechten
  • Ondersteunen van de wijklopers
  • Ondersteunen van de barman
  • Afrekenen
  • Adviseren van gasten
  • Handhaven van de hygiëne

 Wat wij van jou verwachten:

  • Jij zet gastvrijheid op de eerste plaats.
  • Jij hebt een enthousiaste, gemotiveerde en proactieve houding.
  • Leergierig
  • Stressbestendig
  • Jij deinst er niet voor terug om af en toe hard te moeten werken.

Wat jij van ons kunt verwachten:

  • Een baan in ons gezellige familiebedrijf.
  • Een intern trainingsprogramma.
  • Werktijden in overleg, samen kijken we ernaar wanneer het jou het beste schikt om te werken.

Zie jij jezelf al helemaal stagelopen bij Grand Café Fire, solliciteer dan nu!

LEERLING BOL/BBL KEUKEN

Lijkt het jou ook zo leuk om in de horeca te werken? Volg je daarnaast ook nog eens een koksopleiding en ben je op zoek naar een BOL of BBL plek in de keuken?

Wij zijn een erkend leerbedrijf met gecertificeerde leermeesters, die jou begeleiden om een echte chef te worden.

Taken:

  • Uitvoeren van voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place)
  • Assisteren tijdens lunch en diner
  • Medeverantwoordelijk voor de gerechten die de keuken verlaten
  • Bewaken van de HACCP, houdbaarheid en andere keukenregels
  • Handhaven van de hygiëne

 Wat wij van jou verwachten:

  • Jij hebt een enthousiaste, gemotiveerde en proactieve houding.
  • Leergierig
  • Stressbestendig
  • Jij deinst er niet voor terug om af en toe hard te moeten werken.

Wat jij van ons kunt verwachten:

  • Een baan in ons gezellige familiebedrijf
  • Een intern trainingsprogramma
  • Werktijden in overleg, samen kijken we ernaar wanneer het jou het beste schikt om te werken

Zie jij jezelf al helemaal stagelopen bij Grand Café Fire, solliciteer dan nu!

FLOORMANAGER

Ben jij als gastvrouw/-heer volledig kundig en ervaren, maar ben je klaar voor de volgende stap? Kun jij iedere dag je gasten met passie ontvangen? Wil jij graag je gastvrijheid in ons ongedwongen Grand Café uitdragen? Wil jij graag je team beter maken? Deel je graag je kennis met anderen? Pak jij deze kans met beide handen aan? Dan zoeken wij jou!

Functie omschrijving
Een floormanager moet ervoor zorgen dat alles wat er op de werkvloer gebeurt soepel verloopt. Zowel op operationeel vlak als op het gebied van personeel. De floormanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en houdt een helicopterview over de processen. Personeel op de vloer kan bij de floormanager aankloppen met vragen of problemen en je bent de ambassadeur van je zaak.

Onder het takenpakket van een floormanager vallen over het algemeen de volgende werkzaamheden:

  • Aansturen van team
  • Maken van teamroosters
  • Medewerkers op de werkvloer op de juiste plek zetten
  • Door vertalen van zaken die het management bespreekt naar de werkvloer
  • Stijlen en netjes en veilig houden van de zaak
  • Openen en sluiten van de zaak
  • Werkprocessen aanscherpen
  • Signaleren en oplossen van problemen op de werkvloer
  • Trainen van werknemers
  • Fungeren als vraagbaak voor de medewerkers
  • Adviseren van klanten
  • Oplossen van problemen met klanten
  • Voeren van sollicitatie- en functioneringsgesprekken
  • Opmaken van de kas

Competenties

  • Je kunt goed het overzicht bewaren en hebt een helicopterview
  • Jij weet wat sfeer is en bent ook bepalend in het neerzetten ervan
    Je bent enthousiast en neemt van nature anderen mee in je enthousiasme; je kunt mensen inspireren en enthousiasmeren
  • Je communiceert makkelijk en geeft opbouwende feedback
  • Jij neemt graag het voortouw en bent een natuurlijke leider

Profiel

  • Extrovert
  • Aanpakker
  • Snelle beslisser
  • Daadkrachtig
  • Leergierig
Direct solliciteren

Kom vlammen bij Fire!


    Meer weten?

    Heb je vragen of wil je meer weten over werken bij Fire? Dan kun je tijdens openingstijden bellen naar 058 – 213 99 00 of mailen naar . Je bent natuurlijk ook altijd welkom om langs te komen in ons gezellige Grand Café in het centrum van Leeuwarden.